MMzin - мултимедийният електронен магазин!

Често задавани въпроси

Излъчване

Има ли покритие цифровата телевизия в моят град?
Излъчването към момента все още е в тестова фаза. Можете да видите актуалното състояние на мрежата на страница Покритие, както и да следите новинарската ни секция по RSS.
Какъв компютър ми трябва, за да гледам без проблеми?
Ако на компютъра си гледате филми без да Ви "насича", ще можете да гледате нормално и цифровата телевизия. Сигналът, кодиран с MPEG-4 е с по-високо качество, но всеки компютър след 2007 година ще се справи със задачата без проблеми.
Уверете се, че използвате последните драйвери за графичната си карта.
Каква антена ми трябва за да приемам по-добре?
Антената, идваща с устройството Ви е с по-ниска чувствителност, но е напълно достатъчна за приемане на сигнала в големите градове. Разположете я по възможност на място, където има пряка видимост към излъчвателя. Основата й е магнитна и можете да я закрепите на метална повърхност, което ще подобри приемането.
Можете да използвате и старата си антена за аналогов приемник. С нея няма да имате никакви проблеми с приемането.
Телевизията ми прекъсна!
Качеството и силата на излъчването зависи от мултиплекс операторите. Тъй като излъчването все още е на тестов етап, понякога предавателите биват изключвани за донастройка и диагностика. Това може да трае от няколко минути, до няколко дена.
Ако се съмнявате във Вашето устройство, изключете го и пак го включете в компютъра и опитайте отново да пресканирате каналите.
Какви са точните параметри на излъчването?
В зависимост от региона, каналите на излъчването са различни. Информация за тях можете да получите на страница Покритие.
Допълнителни технически характеристики на сигнала:
Ширина на мултиплекса: 8 MHz
Схема на модулация: 16QAM
Корекция на грешки (FEC): 2/3

Настройка

Под каква операционна система работят устройствата?
Под Windows е необходимо да инсталирате Microsoft BDA драйверите. Можете да ги намерите на придружаващото CD, а в Windows Vista и 7 операционната система ще ги свали автоматично.
Под Linux, в зависимост от дистрибуцията, която използвате е възможно да се наложи да прекомпилирате kernel-а. Към момента в Ubuntu 11.04 е включена поддръжката на устройствата. Моля следвайте инструкциите, след като включите устройството в USB порта.
От къде да сваля драйвери?
Драйверите за Windows за MMzin USB DVB-T са част от инсталацията на MMzinTV. Ако желаете отделна инсталация, опитайте следните връзки:
Microsoft BDA драйвери
Linux драйвери
С какъв софтуер се гледа телевизия?
Под Windows инсталирайте свободния плеър за цифрова телевизия MMzinTV
На CD-то към комплекта е записан Blaze Player, който автоматично извършва необходимите настройки.
Под Windows можете да използвате и Media Center. След включването на устройството и като се подсигурите, че драйверите са инсталирани, стартирайте програмата и тя ще Ви преведе през необходимите стъпк иза настройка.
Под Linux и Windows можете да използвате и VLC. След включване на устройството стартирате VLC, избирате Media -> Open Capture Device..., на Capture Mode избирате DVB, DVB type DVB-T. В зависимост от операционната система задавате устройството (за Windows BDA adapter, Linux например /dev/dvb/adapter0). След това задавате Bandwidth 8 MHz и честота на мултиплекса(от страница Покритие) в KHz. Например, за Towercom в София задавате 490000
Нямам звук на HD каналите
HD каналите използват HE-AAC кодиране на звука, което за момента няма поддръжка в MMZinTV. Работим по отстраняване на проблема, а междувременно можете да използвате VLC.

Други

Имам друг въпрос!
Моля свържете се с нас по удобен за Вас начин на координатите на страница Връзка
  • 01 Октомври 2013Прекратено е излъчването на аналогов сигнал в България на 30.09.2013 г. Все още работят някои местни предаватели, които поетапно ще бъдат спрени в близко време.
  • 20 Юни 2013Обновени са имената на актуалните канали за България и добавени икони за тях.
    Очаквайте скоро новата версия на MMzinTV с коригирани проблеми и редица подобрения.
  • 03 Март 2013Обновена е картата на покритието с актуалните програми и параметрите на тяхното излъчване.
  • 27 Февруари 2013Стартира подготовката на паралелното (simulcast) излъчване. Към момента са налични нови канали, както и един с HD качество. Тъй като е променен начина на кодиране на звука, моля пресканирайте цифровите канали.
    Картата на покритието ще бъде обновена след стабилизиране на излъчването.
  • 10 Февруари 2013Обновена е страницата Покритие, в съответствие с актуално издадените лицензи от КРС